Annonce
Inden skvalderkålen skal plukkes, viser Morten Vinding et af de unge skud, som deltagerne opfordres til at spise rå. Foto: Karina Øhlenschlæger
Ugeavisen Varde

Skvalderkål skal være mad - ikke en plage

Naturvejleder Morten Vinding sætter skvalderkål på menuen. For ham er planten først og fremmest en lækker og gratis grøntsag.

Annonce
  • Inden skvalderkålen skal plukkes, viser Morten Vinding et af de unge skud, som deltagerne opfordres til at spise rå. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Naturvejleder Morten Vinding håber på, at skvalderkålen bliver mindre hadet og spist mere. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • De to veninder, Katrine Kruse Riber og Anne Thomsen, i færd med at plukke. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Skvalderkålen skylles grundigt inden brug. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Friskplukket skvalderkål - det er kun bladene, ikke stænglerne, der bruges i maden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Alt skal hakkes, så der var fuld gang i foodprocessorerne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pizza og boller bages i stenovnen. - Her har vi to ekstra krydderier, frisk luft og røg, siger Morten Vinding. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Mmm, skvalderkålspizza. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Anne Thomsen steger skvalderkålsfrikadeller over åben ild. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne, dertil serveres kartofelsalat med skvalderkål. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Så forskelligt kan to tærter med skvalderkål se ud - som det eneste mad blev de bagt i ovnen i huset, dog blev dejen forbagt i stenovnen. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Susanne Jessen fra Esbjerg i færd med at plukke. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Der er skvalderkål i massevis ved den Gl. Skovgfogedbolig i Sdr. Plantage. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne, dertil serveres kartofelsalat med skvalderkål. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Madlavning over åben ild. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pizza med skvalderkål i både dejen og som topping sammen med ost. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Bollerne bliver sammen med skvalderkålsfrikadellerne til burgere. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Maden tilberedes så vidt muligt udendørs. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Morten Vinding smager på planten skovmærke, der også vokser i skovbunden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Skovmærke i skovbunden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Friskplukket skvalderkål - det er kun bladene, ikke stænglerne, der bruges i maden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Der er skvalderkål i massevis ved den Gl. Skovgfogedbolig i Sdr. Plantage. Foto: Karina Øhlenschlæger
Ugeavisen Varde

Lokalt håndværkerfirma i stor handel: Dette kommer også med i aftalen

Annonce
Ugeavisen Varde

Dagbog fra Borgen: En lokal mand rykker ind

Annonce
Ugeavisen Varde

Joan og Marianne udgiver kort med helt særlige væsner på

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Har du styr på familiens følelsesøkonomi?

Ugeavisen Varde

Fri ældresektor er et længe ventet ønske

Ugeavisen Varde

Derfor rykkede brandvæsen til butikscentrum: Der var røg i en smøge

Ugeavisen Varde

Tre kammerater har brugt bunker af timer og penge på campingplads – bare for byens skyld

Ugeavisen Varde

Edith er stadig på Primo - men på deltidsefterløn

Ugeavisen Varde

Idrætstalentlinjen er en vej til sundhed og udvikling for Varde Kommunes elever

Ugeavisen Varde

Politikerne i Varde kommune bør kæmpe for Uber-vækst

Ugeavisen Varde

Lisbeth har mistet sin nære veninde: - Jeg vil komme til at savne Else meget

Ugeavisen Varde

Børnene elsker ham: Maarten med uldsokkerne vinder fornem pris

Ugeavisen Varde

Tre dages intensiv konkurrence kulminerede med en medalje: Camilla er den bedste til sit fag

Ugeavisen Varde

Se de mange billeder fra galla her: Unge mennesker i jakkesæt og kjoler - og fede biler

Annonce