Værdien ved at se et lille frø vokse og blive til et måltid er den største tilfredsstillelse. Den glæde ønsker Lone at give videre til andre. Derfor byder hun velkommen i Lones køkkenhave i Sig én gang om måneden.
Copy link address
Malene Wonsbek mwo@jfmedier.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Lone Christiansen kan ikke vente med at få hendes mange spirer ud i køkkenhaven. Privatfoto -
Lone har spirer overalt i drivhus og i alle vindueskarme i privatboligen. Hun venter på varme og godt så-vejr. Privatfoto -
Drivhuset i Lones have fungerer som en ekstra havestue og som arbejdsrum, og så dyrkes der varmekrævende planter som chili. Privatfoto -
Løg i lange baner. Løgene tørres på en dekorativ måde i carporten. Lone har både røde og gule løg samt skalotteløg. Privatfoto -
Lone Christiansen bor i et ganske almindeligt parcelhuskvarter i Sig og har bare en helt almindelig have, der er indrettet med højbede. I nærheden af privatboligen har hun lejet 400 kvadratmeter mark til sin store køkkenhave. Privatfoto -
Solist-kartoflerne spirer i vindueskarmen og glæder sig til at komme i jorden. Solist er en helt tidlig sort. Lone har også Sava kartofler. Det er hendes hovedafgrøde. Det er en sen kartoffelsort, der kan lagres. Privatfoto -
Mellemstærk Apache chili. De røde frugter stritter i alle retninger – lige klar til at plukke. At tænke sig, at et lille frø kan udvikle sig til en så bæredygtig plante. Privatfoto -
Hjemmedyrkede gule tomater af sorten Sungold . Disse tomater kan dyrkes både på friland og i drivhus. Privatfoto -
Hjemmedyrkede rabarber trækker i vodka og bliver efter 14 dage til en lækker likør. Til denne likør har Lone brugt vinrabarber. Privatfoto