Annonce
Poul Vig Nielsen, afdelingsdirektør, Skjern bank, Varde: Når det kommer til opsparing for de mindre børn, har Skjern Bank skabt et børneunivers, som omkranses af en stor, rar bamse med navnet Kvik. Han er bankens maskot og er venner med alle børn. Kvik fås også som sparebøsse og bliver derigennem et håndgribeligt element i børnenes opsparing. Når børnene kommer ind i banken og skal have tømt deres sparebøsse for lommepenge, så får de måske en Kvik sovebamse med hjem, en malebog, en madkasse ? eller noget helt fjerde. I alle sammenhænge bliver hele Kvik-universet en vigtig del i børns første, håndgribelige læring om økonomi og opsparing. Senere hen, når de unge mennesker går i gang med en gymnasial- eller erhvervsuddannelse, er der mulighed for at lave en uddannelses- eller boligopsparing under særligt attraktive vilkår. Vi er hele tiden opmærksomme på nye innovative muligheder, som kan fremme børns viden om og interesse for økonomi. I øjeblikket sker der en stor udvikling på Fintech-området (Fintech er en sammentrækning af ordene Financial og Technology), og i dén sammenhæng er vi meget opmærksomme på, hvilke modeller og applikationer, der harmonerer med Skjern Banks nøgleværdier ? nærvær, handlekraft og individuelle løsninger.
Ugeavisen Varde

Hvad tilbyder andre banker til børn og unge?

I en tid, hvor forældrene betaler alt med kort, hvad sker der så med lommepengene til børnene? De overføres selvfølgelig til en konto. Flere banker tilbyder både betalingskort og en konto-app til børn fra de er syv år.

Annonce
  • Poul Vig Nielsen, afdelingsdirektør, Skjern bank, Varde: Når det kommer til opsparing for de mindre børn, har Skjern Bank skabt et børneunivers, som omkranses af en stor, rar bamse med navnet Kvik. Han er bankens maskot og er venner med alle børn. Kvik fås også som sparebøsse og bliver derigennem et håndgribeligt element i børnenes opsparing. Når børnene kommer ind i banken og skal have tømt deres sparebøsse for lommepenge, så får de måske en Kvik sovebamse med hjem, en malebog, en madkasse ? eller noget helt fjerde. I alle sammenhænge bliver hele Kvik-universet en vigtig del i børns første, håndgribelige læring om økonomi og opsparing. Senere hen, når de unge mennesker går i gang med en gymnasial- eller erhvervsuddannelse, er der mulighed for at lave en uddannelses- eller boligopsparing under særligt attraktive vilkår. Vi er hele tiden opmærksomme på nye innovative muligheder, som kan fremme børns viden om og interesse for økonomi. I øjeblikket sker der en stor udvikling på Fintech-området (Fintech er en sammentrækning af ordene Financial og Technology), og i dén sammenhæng er vi meget opmærksomme på, hvilke modeller og applikationer, der harmonerer med Skjern Banks nøgleværdier ? nærvær, handlekraft og individuelle løsninger.
  • Bjarne Eg, afdelingsleder i Sydbank Varde: Vi tilbyder ikke kort til børn under syv år. Men de kan få en konto, eller de kan spare op i deres Rasmus Klump-sparegris. Den kan de kan komme og tømme i alle vores filialer, og så kan pengene sættes ind på en konto. Det er fornuftigt at tale med børn om penge og lære dem at spare op. Det hjælper dem med at forstå tal og økonomi, som er rigtig nyttigt gennem hele livet. Og så er der en særlig sej følelse ved at kunne bruge sine egne penge. Værdien af penge handler nemlig ikke kun om beløb ? men om følelsen af frihed til at kunne bestemme selv og at have gjort sig fortjent til at købe de ting, man ønsker sig.
  • Trine Toft Langballe, filialdirektør, Danske Bank:Vi har udviklet en digital øsning for at gøre det nemmere at holde styr på lommepengene både for forældre og børn. Det var et stort ønske fra flere af vores kunder, og i takt med at vi får færre kontanter, kan det være svært at give sine børn en forståelse for penge. På den måde er løsningen i høj grad også tænkt som et redskab til løbende at tale med sit barn om penge, forbrug og opsparing.
  • Martin Ibsen, filialdirektør Andelskassen, Varde: Er du mellem 0 ? 12 år bliver du medlem af Money Bunny Klubben, hvor du får en Bunny spare-kanin og et klubkort, der byder på information og overraskelser. Til unge imellem 13-17 år tilbyder vi et gratis MasterCard Young. Et kort, du selv kan designe, og som kan bruges i butikker og pengeautomater i både Danmark og udlandet. Vi arbejder med Spar ?Op konto og Scorekasse konto, der har hver deres rentesatser. Når den unge fylder 15 år, tilbyder vi Netbank og Mobilbank. Hvis en ung opretter en Scorekasse konto bliver han/hun automatisk tilknyttet en ungdomsrådgiver, der fortæller om de muligheder, der passer til den unge.
  • Kasper Bundgaard Jensen, filialdirektør, Nordea, Varde: I Nordea tilbyder vi børn, som ønsker at spare op, en opsparingskonto med tilhørende sparebæver (Jalmar). Derudover kan vi tilbyde et Nordea Pay kort helt ned til syv år med underskrift fra forældre/værge. Et Nordea Pay er et visakort, der kan bruges i alle landets pengeautomater og mange butikker, men som naturligvis ikke kan gå i minus. Derudover kan barnet få en app til sin smartphone ned til 7 år (nordea wallet), hvor det kan følge med i, hvad der er sket på kontoen, hvor der er brugt penge, hvor mange der er brugt. Det giver et hurtigt og godt overblik over, hvordan pengene er brugt. Man kan ikke flytte penge rundt eller betale regninger med app?en, som man kan med en net- eller mobilbank (kan fås ved 15 år), men den giver et super godt overblik, som vi oplever giver rigtig meget værdi for børnene. Generelt set forsøger vi at give børene de muligheder, som de forespørger og har brug for, for at kunne få en rigtig god og sund økonomisk start på livet.
Ugeavisen Varde

Dagbog fra Borgen: En lokal mand rykker ind

Annonce
Ugeavisen Varde

Joan og Marianne udgiver kort med helt særlige væsner på

Annonce
Ugeavisen Varde

Fri ældresektor er et længe ventet ønske

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Tre kammerater har brugt bunker af timer og penge på campingplads – bare for byens skyld

Ugeavisen Varde

Derfor rykkede brandvæsen til butikscentrum: Der var røg i en smøge

Ugeavisen Varde

Edith er stadig på Primo - men på deltidsefterløn

Ugeavisen Varde

Børnene elsker ham: Maarten med uldsokkerne vinder fornem pris

Ugeavisen Varde

Idrætstalentlinjen er en vej til sundhed og udvikling for Varde Kommunes elever

Ugeavisen Varde

Politikerne i Varde kommune bør kæmpe for Uber-vækst

Ugeavisen Varde

Lisbeth har mistet sin nære veninde: - Jeg vil komme til at savne Else meget

Ugeavisen Varde

Hvad sker der på Strandhotellet i Vejers – i nattens mulm og mørke?

Ugeavisen Varde

Tre dages intensiv konkurrence kulminerede med en medalje: Camilla er den bedste til sit fag

Ugeavisen Varde

Se de mange billeder fra galla her: Unge mennesker i jakkesæt og kjoler - og fede biler

Annonce