Det er altid lidt særligt, når lokale råvarer ender på det lokale spisebord. Derfor har Tue Nielsen, forpagter af Næsbjerghus og restauranten ved Varde Golfklub, fået skotsk højlandskvæg på menuen.
Copy link address
Malene Wonsbek , mwo@ugeavisen.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
-Kød fra skotsk højlandskvæg har kort fiberstruktur, lav fedt- og kolesterolindhold, fortæller Peder Burgaard Sørensen til Tue Nielsen. Foto: Malene Wonsbek -
De smager lige så godt, som de ser ud.Foto: Malene Wonsbek -
Godt hver tredje uge regner Tue Nielsen (tv) med at skulle aftage et helt kreatur fra Thomas og Peder (th). Her er de ude og kigge på flokken, der går i Marbæk. Foto: Malene Wonsbek -
Tue Nielsen sætter pris på, at de dyr, han serverer, har haft et godt liv. Foto: Malene Wonsbek -
Skotsk højlandskvæg er berømt for sine lange flotte horn og langhårede pels. Takket være et hårlag med særdeles gode egenskaber til isolering mod kulde og regn er skotsk højlandskvæg naturligt tilpasset til at gå ude hele året rundt. Foto: Malene Wonsbek -
Mange steder i og udenfor Varde Kommune har Thomas og Peder skotsk højlandskvæg til at afgræsse arealer. Her er vi ved Marbæk Plantage. Foto: Malene Wonsbek