Annonce
Inden skvalderkålen skal plukkes, viser Morten Vinding et af de unge skud, som deltagerne opfordres til at spise rå. Foto: Karina Øhlenschlæger
Ugeavisen Varde

Skvalderkål skal være mad - ikke en plage

Naturvejleder Morten Vinding sætter skvalderkål på menuen. For ham er planten først og fremmest en lækker og gratis grøntsag.

Annonce
  • Inden skvalderkålen skal plukkes, viser Morten Vinding et af de unge skud, som deltagerne opfordres til at spise rå. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Naturvejleder Morten Vinding håber på, at skvalderkålen bliver mindre hadet og spist mere. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • De to veninder, Katrine Kruse Riber og Anne Thomsen, i færd med at plukke. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Skvalderkålen skylles grundigt inden brug. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Friskplukket skvalderkål - det er kun bladene, ikke stænglerne, der bruges i maden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Alt skal hakkes, så der var fuld gang i foodprocessorerne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pizza og boller bages i stenovnen. - Her har vi to ekstra krydderier, frisk luft og røg, siger Morten Vinding. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Mmm, skvalderkålspizza. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Anne Thomsen steger skvalderkålsfrikadeller over åben ild. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne, dertil serveres kartofelsalat med skvalderkål. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Så forskelligt kan to tærter med skvalderkål se ud - som det eneste mad blev de bagt i ovnen i huset, dog blev dejen forbagt i stenovnen. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Susanne Jessen fra Esbjerg i færd med at plukke. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Der er skvalderkål i massevis ved den Gl. Skovgfogedbolig i Sdr. Plantage. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne, dertil serveres kartofelsalat med skvalderkål. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Madlavning over åben ild. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pizza med skvalderkål i både dejen og som topping sammen med ost. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Bollerne bliver sammen med skvalderkålsfrikadellerne til burgere. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Maden tilberedes så vidt muligt udendørs. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Morten Vinding smager på planten skovmærke, der også vokser i skovbunden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Skovmærke i skovbunden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Friskplukket skvalderkål - det er kun bladene, ikke stænglerne, der bruges i maden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Der er skvalderkål i massevis ved den Gl. Skovgfogedbolig i Sdr. Plantage. Foto: Karina Øhlenschlæger
Ugeavisen Varde

Edith er stadig på Primo - men på deltidsefterløn

Annonce
Ugeavisen Varde

Idrætstalentlinjen er en vej til sundhed og udvikling for Varde Kommunes elever

Annonce
Ugeavisen Varde

Politikerne i Varde kommune bør kæmpe for Uber-vækst

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Endelig noget alle kan være med til: Liselotte fik selv stress, nu tilbyder hun afslapnings-yoga

Ugeavisen Varde

Lisbeth har mistet sin nære veninde: - Jeg vil komme til at savne Else meget

Ugeavisen Varde

Hvad sker der på Strandhotellet i Vejers – i nattens mulm og mørke?

Ugeavisen Varde

Overraskende nyt: Derfor var der måske slet ikke brug for stor udvidelse af børnehave og vuggestue

Ugeavisen Varde

Efter 40 år er Niels Peter stadig klar til at vise kollegerne et bungyjump

Ugeavisen Varde

Varde Kommunes erhvervsindsats mangler organisering, ressourcer og kompetencer

Ugeavisen Varde

Susanne har været rundt i mange afdelinger i løbet af sine 30 år på Primo

Ugeavisen Varde

Virksomheden producerer på livet løs døgnet rundt - og det er Sanne med til at sikre

Ugeavisen Varde

I vores nordiske arv findes der mange smukke billeder: Her er et, du bør tænke over mellem violer og brændenælder

Ugeavisen Varde

Erhvervsmand er nu i spidsen for omdiskuteret flagskib: - Det gavner os alle

Ugeavisen Varde

Forældre og idrætsklubber gik i kamp for Vardes unge talenter: Derfor kan de nu ånde lettet op

Ugeavisen Varde

Vietnamesisk restaurant udvider, og første dag var en succes: - Vi havde næsten udsolgt

Annonce